Yapı Kayıt Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

Yapı Kayıt Belgesi bir yapı için resmi kayıt işlemidir ve imar izni olmayan ya da sistemde kayıtlı olmayan yapılar için alınması gereklidir. Bu belge, yapıların devlet tarafından resmi olarak kaydedilmesini sağlar.

Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuru yapılacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde, e-Devlet sistemi kullanılarak başvuru formu doldurulması gerekmektedir. e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmanız için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet parolanızı girmeniz yeterlidir.

Başvurunuzun kabul edilmesi için gerekli olan ücretin ödenmesi gerekmektedir. Başvuru ücreti ödendikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başvurunuzu inceleyecektir. İncelemeye uygun bulunan başvurular sonunda yapı kayıt belgesi vatandaşlara verilir.

Başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de dosya yüklemesidir. Başvuru formu içerisinde yapının fotoğrafları istenir ve bu fotoğraflar yüklenmelidir. Dosya yüklemesi yapılmayan başvurular geçersiz sayılır.

Yapı Kayıt Belgesi almak için başvurularınızı e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Başvurunuz kabul edildikten sonra yapılarınız resmi olarak kayıt altına alınacaktır. Kendinizi daha fazla riske atmayın ve bir an önce Yapı Kayıt Belgesi’nizi alın.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler