Ev Hanımları Emeklilik Desteği & Ev Hanımları da Emekli Olacak

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan bir müjdeye göre ev hanımları emeklilik desteği sağlanacak. Bu içeriğimizde, ev hanımlarına sağlanacak emeklilik desteği hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Ayrıca, kadınlara erken emeklilik hakkında son dakika gelişmelerini de takip edebilirsiniz.

Ev hanımlarına sağlanacak erken emeklilik şartları, yeni dönemde güncellenecek. Bu güncelleme ile birlikte ev hanımlarının yaş şartı, özellikle çocuk sayısına göre düşürülecek. Hangi yaş şartlarının geçerli olduğunu öğrenmek için “Ne zaman emekli olurum” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, AK Parti seçim beyannamesinde yer alan müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama ve değerlendirmeleri aşağıda belirtilmiştir.

1- İsteğe bağlı sigorta priminin 1/3’ü devlet tarafından karşılanacak. Ev hanımlarının ödedikleri isteğe bağlı sigorta prim tutarının 1/3’ünün devlet tarafından ödenmesi için bazı şartlar gerekiyor. Ev hanımının Türk vatandaşı olması, Türkiye’de ikamet ediyor olması ve zorunlu sigorta kapsamında olmaması şartlarına uygun olması gerekiyor.

2- Çocuk sayısına göre emeklilik yaşında indirim yapılacak. Ev hanımları, çocuk sayısına göre emeklilik yaşından indirim alabilecekler. Ancak bu sürenin ne kadar indirileceği henüz netleşmedi.

Düzenleme milyonlarca ev hanımını kapsayacak olsa da, daha önce sigorta başlangıcı ya da prim ödeme şartı aranıp aranmayacağı netleşmedi.

Ev hanımlarına sağlanacak emeklilik desteği ile ilgili kesin şartlar ve düzenlemeler, TBMM’ye sunulacak torba yasa sonrasında belirlenecek. Düzenleme, seçim sonrasında yapılacak. “Ev hanımlarına emeklilik son dakika” haberleri ve tüm gelişmeleri takip etmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler