7440 Yapılandırma Uzatıldı mı? – SGK Bilgisi

7440 Yapılandırma: Son Başvuru Tarihi ve Ödeme Süresi Uzatıldı

7440 yapılandırma son başvuru tarihi ve ödeme süresi, yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri. 7440 sayılı kanun ile 2022 Aralık ayı öncesi döneme ait tüm sosyal güvenlik primleri, idari para cezaları ve vergi alacakları yapılandırmaya dahil edilmişti. 31 Mayıs 2023 tarihi, 7440 sayılı yasa kapsamında son başvuru tarihi olarak belirlenmişti. İlk taksit son ödeme tarihi ise 30 Haziran 2023 tarihi olarak belirlenmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte yapılandırma süresi ve taksit ödeme süresi uzatılmıştır.

7440 yapısında yapılandırmanın son başvuru tarihi ve ilk taksit ödeme süresi, resmi gazetede yayınlanmadığı için başvurular hala yapılabiliyor. Ancak 30 Haziran’dan sonra yapılandırmak isteyenler, yeni belirlenecek tarihe kadar beklemek zorunda kalabilirler. Resmi gazetede yayınlanan kararname ile birlikte yapılandırma kapsamında son başvuru tarihi ve ilk taksitlerin son ödeme tarihi uzatılmıştır.

7440 yapısında yapılandırma süresinin uzatılması ile vatandaşlar, vergi borçları, SGK borçları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait borçları için başvurularını belirlenen tarihlere kadar gerçekleştirebileceklerdir. Yapılandırma kapsamında tüm alacaklar için son başvuru tarihi 30 Haziran 2023 tarihine uzatılmıştır.

Yapılandırma kapsamında ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz 2023 olarak belirlenmiştir. Böylece vergi, SGK ve tüm kurum alacakları için ilk taksit/peşin ödeme süresi geciktirilmemiştir. Bu süre de resmi gazetede yayınlanan kararnameyle birlikte uzatılmıştır.

Sonuç olarak, 7440 yapılandırma kapsamında son başvuru tarihi ve ödeme süresi uzatılmıştır. Vergi borçları, SGK borçları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait borçları olan vatandaşlar, yapılandırmadan yararlanmak için yeni belirlenecek tarihe kadar başvurularını gerçekleştirebilirler.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler