PARFÜM BARKOD SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

İnternetten, kozmetik mağazalarından ya da marketlerden satın aldığınız parfümlerin orijinal olup olmadığını ya da son tüketim tarihinin geçip geçmediğini öğrenmek için barkod sorgulaması yapabilirsiniz.

 

Orijinal olmayan ya da son kullanma tarihi geçen kozmetik ürünler özellikle ciltte ciddi hasarlara neden olabilir.

PARFÜM BARKOD SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Parfüm barkodlarını sorgulayabileceğiniz pek çok site vardır, ancak bu siteler içinde en güvenilir ve en sağlıklı sonuçları alabileceğiniz siteler şunlardır;

  • gepir.org.tr: Adrese tıkladıktan sonra sol taraftaki menüden “Barkod Numarası (GTIN) ile Arama” seçeneğine tıklayın. Açılan ekrandaki kutucuğa barkod numarasını arada boşluk bırakmadan girin. Sorgulamanız sonucunda arattığınız ürüne ait pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • checkcosmetic.net: Adrese tıkladıktan sonra sol tarafta “Cosmetic Calculator” isimli bir yer göreceksiniz. Burada “Select Brand” yazan kısımdan markayı seçin, “Quick Brand Search” kısmını boş bırakın ve “Enter Code” yazan yere de barkod numarasını girin. Son olarak “Enter Code” yazan yere tıklayın. Aramanız sonucunda ürünün üretim tarihini, son tüketim tarihini ve raf ömrü gibi bilgileri görebilirsiniz. Bazı sorgulama sonuçlarında “yeşil ok” işaretine benzer bir sembol çıkar, bunun anlamı o ürünün güvenilir olduğudur. Ancak bazı sonuçlarda “kırmızı çarpı” şeklinde bir sembol görünür. Bunun anlamı, o ürünün son tüketim tarihinin geçtiği ya da kullanılmaması gerektiğidir.

Verdiğimiz sitelerde barkodla arama yaptığınızda hiçbir sonuç çıkmıyorsa o ürünün sahte olma olasılığı çok yüksektir. Kozmetik ürün barkod sorgulamalarında her marka görüntülenmeyebilir. Bunun sebebi o sitenin veri tabanında o markanın olmaması olabilir.

  • Sorgulama uzmanı anasayfamızdan diğer sorgulama yöntemlerine laşabilirsiniz.

Orijinalliğinden emin olmadığınız ve barkod sorgulaması yapamadığınız parfümlerde kapağı açtığınız anda yoğun bir alkol kokusu geliyor ve bu koku bir saat sonra bile kolonya gibi kokmaya devam ediyorsa o parfümü almamanızı öneririz.

PARFÜM KODU NEREDE YAZAR?

Parfümün sahte olup olmadığını öğrenmenin bir yolu da şişedeki koda bakmaktır. Parfüm kodları kutularının alt kısmına soğuk baskı ile basılırlar. Eğer satın aldığınız bir parfüm şişesinin kutusunun altında 4 haneli bir kod yoksa o ürünün kalitesi hakkında şüphe duymaya başlayabilirsiniz.

ORİJİNAL TESTER PARFÜM NASIL ANLAŞILIR?

 

Tester parfümler kendi kutularında satılırlar. Ancak tester parfümlerin kutuları, orijinallere göre daha sade olur ve üzerlerinde “demoware, testeur ya da demonstrasyon testeur” gibi ifadeler yazar. Her markada yazılar farklı olabilir.

Tester parfümler ile orijinal parfümün kokusu farklı olamaz, birebir aynıdır. Şişede ya da alt etiketinde kutusunun üstündeki yazıların aynısı bulunur. Bazı tester parfümler kapaklıyken bazıları kapaksız olabilir. Kimi firmalar tester parfümleri kapaksız olarak piyasaya sürebilir. Bu nedenle tester parfüm için kesin olarak kapaklıdır ya da kapaksızdır diyemeyiz.

Orijinal tester parfümler orijinal ürünlerden yüzde 70 ya da yüzde 80 oranında daha ekonomiktirler. Bu nedenle orijinal ürüne göre çok avantajlıdırlar. Ancak fiyatına aldanıp da güvenmediğiniz ürünleri kesinlikle almamalısınız.

Sonuç olarak parfüm barkodu sorgulayarak o ürünün sahte olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Sorgulama yapabilmek için barkod numarasını boşluk bırakmadan doğru bir şekilde yazmanız gerekir. Süresi geçen ya da orijinalliği konusunda emin olamadığınız ürünleri sağlığınız için kullanmamanız önerilir.

Gizli Hazineleri Keşfedin

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler