Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı Başvurusu

Konya Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek amacıyla ramazan kolisi dağıtmaktadır. Bu yardım kolileri, kısa sürede belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır ve böylece zor durumda olan vatandaşların yükü biraz olsun hafiflemektedir.

Ramazan kolisinden faydalanmak isteyenler farklı yöntemlerle başvuruda bulunabilirler. Ancak, bu yardımdan faydalanmak için belirli şartlar bulunmaktadır. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ramazan kolisinden yararlanmak isteyenlerin aklına takılan tüm soruların cevapları aşağıda yer almaktadır.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Başvurusu

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ramazan kolisi başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, belediye binasına giderek başvurularını gerçekleştirebilirler. Belediyeye gitmek istemeyenler ise http://www.konya.bel.tr web sitesi üzerinden online başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, E-Devlet sistemi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapmak da mümkündür. Başvurular ayrıca telefonla veya ALO144 hattı üzerinden de iletilmektedir.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Yardımı Başvuru Formu

Yardım başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, belediye binasına giderek veya belediyenin web sitesi üzerinden başvuru formunu doldurmalıdır. Bu başvuru formunda yer alan bilgilerin doğru ve güncel olması önemlidir, çünkü belediye tarafından yapılan kontroller sonucunda yardım kolisi başvurusu kabul edilecektir. Başvurusu kabul edilen vatandaşlara, başvuru formunda yazan adrese kısa sürede yardım kolisi teslim edilecektir. Başvuru formuna https://ebelediye.konya.bel.tr/webportal/index.php adresinden ulaşabilirsiniz.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Başvurusu Sorgulama

Konya Büyükşehir Belediyesi ramazan kolisi başvurusu sonucunu öğrenmek için belediyeye ait 444 55 42 telefon numarasını arayabilirsiniz. Ayrıca, başvuru sonucunu ALO 144 sosyal yardım hattını arayarak da öğrenebilirsiniz. Başvuru sonuçlarını sorgulamak için https://www.konya.bel.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Başvurusu kabul edilen vatandaşlara SMS veya mail yoluyla bilgi verilecektir. Eğer başvurunuz kabul edildiyse ancak herhangi bir yardım kolisi size ulaşmadıysa, yardımın iletilmesi ve sorunun çözülmesi için 444 55 42 telefon numarasını arayarak yardım talebinde bulunabilirsiniz. Başvuruların sonuçlanması genellikle 1 ay gibi bir sürede gerçekleşmektedir.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Kimlere Verilir

Konya Büyükşehir Belediyesi ramazan kolisi yardımından aşağıdaki durumdaki vatandaşlar faydalanabilir:

  • İşi olmayanlar
  • Geliri asgari ücretin altında olanlar
  • Muhtaç, yoksul ve zor durumda olanlar
  • Geliri olmayan yaşlılar
  • Muhtaç dul kadınlar
  • Kronik hastalığı nedeniyle çalışamayanlar
  • Afetzedeler
  • Engelliler

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Başvuru Şartları

Konya Büyükşehir Belediyesi ramazan kolisi yardımından faydalanabilmek için aşağıdaki şartlar gerekmektedir:

  • Konya il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
  • Muhtardan alınan muhtaçlık belgesi ile durumunuzu belgelendirmek
  • Hane içerisindeki bireylerin hiçbirinin sosyal güvencesi bulunmaması
  • Herhangi bir mal varlığının bulunmaması
  • Eğer engelliyse engel raporu sunmak
  • Dul veya yetim olduğunuzu kanıtlayan belgeler

Bu belgeler bazı başvurular sırasında istenebilir. Her aileden sadece bir kişi ramazan kolisinden faydalanabilir.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisinde Neler Var?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan ramazan kolisinde temel gıda ürünleri bulunmaktadır. Dağıtılan ramazan kolisinde genellikle kuru fasulye, bulgur, köftelik bulgur, un, yağ, toz şeker, pirinç, nohut, mercimek, peynir, kaşar, mantı, erişte, şehriye gibi temel gıda ürünleri yer alır. Ancak ramazan kolisinde bulunan gıda ürünleri duruma göre değişiklik gösterebilir.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Veren Kurumlar

Konya Büyükşehir Belediyesi dışında ramazan kolisi dağıtımı yapan diğer kurumlar şunlardır:

  • Sosyal Hizmetler Müdürlüğü
  • Kızılay
  • Vakıflar ve Dernekler
  • Hayırsever vatandaşlar

Konya Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşlara yardım amacıyla bu tür yardım kolileri dağıtmaktadır. Eğer siz de bu yardımdan faydalanmak istiyorsanız Konya Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler