İŞKUR’dan Engelli Girişimcilere Karşılıksız 150 Bin TL Hibe Desteği

Hibe Destekleri İle Engelliler İş Hayatında

Hükümetimiz tarafından engelli vatandaşların iş sahibi olmalarını sağlayacak hibe destekleri verilmeye devam ediyor. Bu doğrultuda, engelli ve eski hükümlü işçi çalıştırma yükümlülüğünü yerine getirmeyen işverenlere Idari Para Cezaları uygulanıyor. Uygulanan para cezaları ile “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon” toplantısında belirlenen kararlar doğrultusunda 145 projeye, 18.1 milyon TL destek sağlanıyor. Bu para destekleri, engellilerin kendi işlerini kurmalarına, destek teknolojilerine, engellilerin işyerlerine uyumunu sağlamalarına, engellilerin mesleki eğitimlerine ve Korumalı İşyeri Desteği gibi alanlara yönelik projelerin finansmanına harcanıyor.

Hükümetimiz, engellilere yönelik iş kurma hibe desteği miktarını da artırarak bu alanda önemli bir adım attı. Tarım ve hayvancılık dışındaki projelerde, engellilere sağlanan hibe desteği miktarı 2023 yılında yüzde 67 artarak 150 bin TL’ye yükseldi. İŞKUR’un 2014 yılından bu yana sağladığı hibe desteği ile 3 bin 457 engelli vatandaş kendi işyerini kurdu. Bu destek tutarı ise yaklaşık 165 milyon TL’ye ulaştı.

E-Devlet üzerinden (Engelli Hibe Desteği Başvurusu sayfasından), 9 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilen hibe destekleri ile engellilerin iş hayatında yer almaları, kendi işlerini kurmaları hedefleniyor. Hükümetimiz, bu desteklerle engellilerin iş sahibi olmalarını, ekonomik olarak bağımsız bir hayat sürdürmelerini ve toplumsal yaşama dahil olmalarını amaçlıyor.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler