IMEI Kayıt ve Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

IMEI Kayıt ve Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Birçoğumuz IMEI hakkında araştırma yapmaktayız. Peki IMEI Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır? IMEI değiştirme? e-Devlet IMEI Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

IMEI Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?

Ülkemize yurtdışından gelen telefon sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Bu telefonları Türkiye’ de kullanabilmeleri için kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt işlemi yapılmamış telefonlar kaçak olarak geçmektedir. Bunun için E-Devlet sisteminden IMEI sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

IMEI kaydı yurtdışından getirilmiş elektronik cihazlar için Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren 120 gün içinde yapılmalıdır. Getirilen cihazın IMEI’sini e-Devlet sistemine kaydettikten sonra Türkiye’de kullanabilirsiniz. Kayıt işlemi için https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresini kullanabilirsiniz.

E-Devlet IMEI Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet IMEI sorgulama işlemi için öncelikle IMEI numarasını bilmeniz gerekmektedir. IMEI numarasını telefonun arama bölümüne *#06# tuşlayarak veya telefonun kapağını çıkararak öğrenebilirsiniz. IMEI numarasını öğrendikten sonra https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresine girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

IMEI Değiştirme

IMEI değiştirme işlemi yasadışıdır ve suç teşkil etmektedir. IMEI’si değiştirilen telefonların kullanılması durumunda idari para cezaları ve telefonun kalıcı olarak kapatılması gibi yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle IMEI değiştirme işleminden kaçınmalısınız.

KVK IMEI Sorgulama

KVK sistemini kullanarak IMEI sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bunun için https://cihaztakip.kvkteknikservis.com/ adresini ziyaret ederek IMEI sorgulamanızı yapabilirsiniz. Elinizdeki cihazın IMEI numarasını, form no, servis kabul no ve kurumsal id bilgilerini girdikten sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Apple IMEI Sorgulama

Apple cihazınızın IMEI numarasını öğrenmek için telefonunuzun ayarlar bölümüne giderek Genel başlığına tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra Genel bölümünde bulunan Hakkında sekmesine tıklayarak cihazınızın IMEI numarasını görebilirsiniz. Ayrıca telefonunuzun orijinal kutusunda da IMEI numarası yazılıdır.

IMEI üzerinden Apple cihazınızın garanti durumunu sorgulamak için https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ adresini kullanabilirsiniz. Sayfada donanımın seri numarasını girerek garanti sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler