Hangi Vergi Dairesine Bağlıyım? Nasıl Öğrenebilirim?

Hangi Vergi Dairesine Bağlıyım? Nasıl Öğrenebilirim?

Günümüzde artık birçok işlemimiz e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Vergi borcu sorgulama işlemi de e-Devlet sistemine entegre bir hizmettir. Vergi dairesi, vergilere ilişkin işlemleri gerçekleştiren kurum olup, her vergi dairesinde her kurumun işlemi gerçekleştirilmez. Kişi ve kurumların işlemlerinin gerçekleştirilmesi üzere bağlı oldukları vergi dairesi farklıdır.

Hangi vergi dairesine bağlı olduğunuzu öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki yöntemlerden faydalanabilirsiniz:

1. e-Devlet sistemi üzerinden vergi dairesi sorgulama

e-Devlet kapısı ile Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasına erişebilirsiniz. Sisteme giriş yaparak “Vergi Borcu Sorgulama” sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu sayfada vergi adı, verginin dönemi, taksit ve vadesine erişilebildiği gibi; kişinin bağlı olduğu vergi dairesinin adı da belirtilir.

2. Danışma hattı üzerinden vergi dairesi sorgulama

Gelir İdare Başkanlığı (GİB)’nın ücretsiz danışma hattı üzerinden 444 0 189 ya da 189’u tuşlayarak hangi vergi dairesine kayıtlı olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

3. Bizzat müracaat ederek vergi dairesi sorgulama

İkamet adresinize en yakın vergi dairesine giderek görevliler ya da personel aracılığıyla kendi vergi dairenizi sormak da mümkündür. Bu adımda vergi dairesinden aldığınız vergi numarasını kaybetmemeniz önemlidir.

4. İnternet Vergi Dairesi Hizmetleri Aracılığıyla Vergi Dairesi Sorgulama

İnteraktif Vergi Dairesi sistemi sayesinde kayıtlı kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, sicil bilgileri ve başvuru/talep bilgilerine erişim mümkündür. Aynı zamanda mobil uygulaması da mevcuttur.

Sonuç olarak, vergi borcu sorgulama işlemi için e-Devlet sistemi, danışma hattı, bizzat müracaat ve İnteraktif Vergi Dairesi gibi yöntemler mevcuttur. Vergi borcu yapılandırma başvurusu yapmak isterseniz de 444 0 189 numaralı hattan danışmanlık alarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler