Ev Kadınları Nasıl Emekli Olacak?

Ev Kadınları Nasıl Emekli Olacak?

Ülkemizde ev hanımlarının geleceği için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Son yapılan açıklamalar ile ev hanımlarının erken emekli olmalarını sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıldığı duyuruldu. Bu düzenleme ile beraber ev hanımlarının emeklilik sorunu çözülecek.

Ev Hanımlarına Maaş Şartları, Kimler Yararlanacak?

Ev hanımlarına emeklilik paketi kapsamında birkaç formül üzerinde çalışılıyor. İsteğe bağlı sigorta priminin 1/3’ü devlet tarafından karşılanacak. Zorunlu sigorta kapsamında olan, Türkiye’de ikamet eden ve Türk vatandaşı olan kadınların isteğe bağlı sigorta kapsamında ödeyecekleri primlerin 1/3’ü devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca çocuk sayısı esas alınarak emeklilik yaşında indirim yapılacak. Çocuk sayısına göre kadınların emeklilik yaşında indirim yapılacak. Her bir çocuk için doğum borçlanması yapılması koşulu ile 720 güne kadar indirim yapılabileceği beklenmektedir.

Hiç Çalışmamış Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi

Danışmanların ortak beklentisi hiç çalışmayanlara borçlanma ile emeklilik hakkının verilmesi. Ancak açıklanan paketlerde böyle bir düzenleme yok. Hiç çalışmadan borçlanma yapmak yalnızca yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşı olan ev kadınlarına verilmiş bir haktır. Türkiye’de ikamet eden ve hiç çalışması olmayan kadınların borçlanarak emekli olabilme imkanları yoktur.

Ev Hanımlarına Emeklilik Toplu Ödeme Ne Kadar?

Ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme sadece yurtdışında anlaşmalı ülkelerde ikamet eden Türk vatandaşı olan kadınlar için geçerlidir. Bu kapsamda yurtdışı borçlanma günlük ne kadar sayfamızdan toplu borçlanma ile güncel olarak ödeme yapabileceğiniz tutar hakkında bir hesaplama yapabilirsiniz.

Ev Hanımı Emeklilik Hesaplama

Emeklilik şartları ilk defa prim ödenen tarihe göre belirlenmektedir. 08 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde prim ödemesi olanlar için yaş şartı son EYT düzenlemesi ile kalkmıştır. Bu tarihten sonra girenler için ise prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartı uygulaması devam etmektedir. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için ne zaman emekli olurum sayfamızı ziyaret ederek tablolar aracılığı ile kendiniz hesaplayabilir veya bilgilerinizi yorum kısmından bizim hesaplamamızı isteyebilirsiniz.

Ev Hanımları Emeklilik Başvurusu e-Devlet

Emeklilik için gerekli şartları sağlıyorsanız emeklilik başvurunuzu e-devletten online olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. E-devlette SGK emeklilik başvurusu sayfasından giriş yaparak “Yaşlılık Aylığı” seçeneğini seçerek kolayca emeklilik başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Ev Hanımlarına Emeklilik Prim Tutarı Ne Kadar?

Günlük borçlanma tutarı brüt asgari ücretin günlük tutarının %32’sidir. 2023 yılı için günlük en düşük borçlanma tutarı 106,00 TL olarak belirlenmiştir. Yurtdışı borçlanması ile emekli olacak bir ev hanımı 150 TL’den borçlanma yapabilmektedir. En az 5400 gün borçlanması gerektiğinden emeklilik için ödemesi gereken minimum tutar 810.000,00 TL’dir.

Sonuç olarak, ev hanımları için yeni yapılacak düzenlemenin hangi şartları içereceği ve kimleri kapsayacağı konusunda çalışmalar devam etmektedir. Yapılacak düzenleme ile ev hanımlarının emeklilik hakkının sağlanması beklenmektedir. Düzenlemenin detaylarını takip etmek ya da sorularınızı yorum kısmından iletmek için sitemizi takip edebilirsiniz.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler