2023/Mayıs Enflasyon Verileri Açıklandı & Memur ve Emekli Maaş Zammı

2023 Mayıs ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri, yıllık %39,59, aylık ise 0,04 olarak gerçekleşti. Bu verilerle birlikte 2023 Temmuz ayında memur ve emeklilere verilecek olan enflasyon zammı da netleşmeye başladı. Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra memur ve emeklilere verilecek zam oranı en az %14,52 olarak belirlendi.

2019 Haziran ayında uygulamaya konulan Refah Payı Sistemi, memur ve emeklilere ek bir ikramiye ödemesi yapıyordu. Ancak bu sistem, 2020 yılı itibariyle kaldırıldı. Yeni dönemde Refah Payı ödemesi yapılmayacak.

2023 Temmuz ayında memur ve emeklilere yapılacak zam oranı %14,52 olarak gerçekleşecek. Ancak Hükümet daha önce söz vermişti ve zammın enflasyonun üzerinde verileceği, ayrıca memur ve emeklilere refah payı ödemesi de yapılacağını belirtmişti. Bu sebeple memur maaşında düzenleme yapılacak ve maaşların en az 22000 TL olması hedefleniyor.

Memur ve emeklilerin maaşlarındaki iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Özellikle prim gün sayısı fazla olanla az olanlar arasındaki farkı kapatmak amacıyla Temmuz ayında emekli maaşlarına kademeli olarak düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeyle birlikte adaletsizliklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Sonuç olarak, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 Mayıs ayı enflasyon verileri, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranlarını belirledi. Yapılan düzenlemelerle birlikte adaletsizliklerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler