Sporcu Lisans ve Özgeçmiş Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Sporcu Lisans ve Özgeçmiş Sorgulama Nerede Yapılır?

Türkiye’de resmi kayıtlara göre gerçekleştirilen tüm spor dallarında profesyonel olarak uğraşan kişilere lisans verilir. Lisans işlemleri ise her spor dalının kendi adına tahsis edilmiş federasyonu tarafından gerçekleştirilir ve sonrasında spor bilgi sistemi aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirilir. Sporcu lisansları E-Devlet ve Spor Genel Müdürlüğü resmi siteleri aracılığıyla sorgulanabilir.

E-Devlet üzerinden lisans sorgulama işlemi için turkiye.gov.tr adresine giriş yapın ve “spor bilgi sistemi” sayfasını açın. Sisteme giriş yapabilmek için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet parolanızı girin ve “sisteme giriş yap” butonunu tıklayın. Sporcu lisanslarınızı görüntülemek için “uygulamaya git” yazısına tıklayın, “sporcu” yazısına tıklayın ve “sporcu bilgi formu” yazısına tıklayarak sorgulama yapabilirsiniz.

Spor Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden lisans sorgulama işlemi için ise siteye giriş yapın ve “E-Devlet ile giriş” butonuna tıklayın. Kimliğinizi doğrulayın ve “lisans başvurularım” yazısına tıklayarak lisans başvurularınızı ve almış olduğunuz lisansları görüntüleyebilirsiniz.

Sporcu lisanslarıyla birlikte özgeçmiş sorgulama işlemi de yapabilirsiniz. E-Devlet veya Spor Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden istediğiniz spor dalındaki lisanslarınızı ve özgeçmişinizi görüntüleyebilirsiniz.

Sporcu lisanslarınızı ve özgeçmişinizi sorgulamak için E-Devlet veya Spor Genel Müdürlüğü resmi sitelerini kullanabilirsiniz. Bu siteler üzerinden kolayca sorgulama yapılabilir ve lisans durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Sporcu lisans ve özgeçmiş sorgulama işlemleri herhangi bir sorun yaşamadan yapılabilecek kadar basittir.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler