Torba Yasada Eyt 5000 Gün Düzenlemesi Var mı?

Torba yasada EYT 5000 gün düzenlemesi beklentisi olanlar için üzücü bir haber var. Son torba yasada prim gün sayısının 5000’e düşürülmesiyle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadı. Birçok kişi bu düzenlemenin yapılmasını bekliyordu ancak olmadı. Şimdi sorulan soru ise ilerleyen süreçlerde bu düzenleme yapılacak mı? Buna dair net bir bilgi bulunmamakla birlikte, yapılabilmesi için gündem oluşturulması ve mücadele edilmesi gerektiği söylenebilir.

Bağkur primiyle ilgili ise, kadın sigortalılar için 7200 gün, erkekler için 9000 gün şartı aranıyor. SSK’nın aksine bu sayılar bağkurda oldukça yüksek ve adil görülmüyor. Daha önce yapılan açıklamalarda, prim gün sayısının düşürülmesinin adil bir düzenleme olacağı belirtilmişti. Ancak son torba yasada bu konuya da bir düzenleme yapılmadı. Yine de ilerleyen süreçlerde gereken düzenlemelerin yapılması için mücadele edilmesi gerekmektedir.

Özetle, torba yasada EYT prim gün sayısının düşürülmesiyle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadı. Ancak ilerleyen süreçlerde yapılabilmesi için mücadele edilmesi gerekmektedir. Bağkur primi içinse yine torba yasada bir düzenleme yapılmadı ancak ileride gereken düzenlemelerin yapılması için mücadele edilmesi gerekmektedir.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler