Resim Boyut Küçültme Nasıl Yapılır ? [Kalite Kaybetmeden]

Fotoğraf çekmek birçok kişinin hobisi haline gelen ve zaman içerisinde eskiye geri dönmenizi kolaylaştıran harika bir sistemdir. Bu yazımızda sizlere resim boyut küçültme işlemini en basit şekilde anlatarak sizlere yardımcı olmaktayız.

Bildiğiniz üzere artık günümüzde milyonlarca kişi telefon alırken özellikle kamera kalitesine de dikkat etmektedir. Çektiği fotoğrafların çok iyi olmasını istemektedir. Gelişen teknoloji, yükseltilen fotoğraf kalitesi vs derken artık bazı durumlarda cihazlarda depolama sorunu bulunması olabiliyor. Hepimizin başına gelmiş bir durumdur diye tahmin ediyorum.

Bu yazımızda da sizlere resim boyut küçültme işlemini anlatarak çektiğiniz veya cihazınızda bulunan resimlerin kolay bir yolla dosya boyutunu küçültebileceksinizdir.

 

 

Resimleri kalite kaybı yaşamadan dosya boyutunu küçültmek için bazı programlar ve online siteler denedim. Aralarında tabii ki birçok yazılım ve site işe yaradı fakat bir tane siteyi nedense sebepsizce severek kullanmaya başladım ve halen de devam ettiğimi söyleyebilirim.

TinyPng isimli online resim küçültme sitesi olan burda işlemler tamamen ücretsiz ve kolay bir kullanım sağlandığını söyleyebilirim. Ben özellikle bilgisayar sürümünde kullandığım için resim upload ve çevirme işlemleri son derece hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir ki ayrıca mobil sürümünde de sorunsuz olarak çalıştığını test ederek onayladığımı söyleyebilirim.

Sitenin en büyük avantajlarından bir tanesi ise gif dosya boyutu küçültme işlemini sorunsuz olarak yapabilmesidir. Bende açıkçası siteyi gezinti yaparken gördüğüm bir özellikti ve denemem sonucunda olum bir sonuç aldım.

 

Resim Boyutu Küçültme Nasıl Yapılır ?

  • İlk olarak buradan sitemize giriş yapıyoruz.
  • Siteye giriş yaptığımızda karşımıza direk Drop your .png or .jpg files here! yazısı çıkacaktır, buraya tıklıyoruz.
  • Tıkladıktan sonra cihazınızda küçültmek istediğiniz fotoğrafları seçiyoruz ve tamam diyoruz.
  • Seçtikten sonra otomatik olarak küçültme işlemi başlayacaktır.
  • İşlemler bittiğinde Finished yazısı karşımıza çıkacaktır ve yanından Download diyerek indiriyoruz.

Bu işlemleri sağladığınızda artık resimlerinizin boyutlarını istediğiniz gibi küçültebileceksinizdir. Fotoğraf seçim ekranında maksimum 20 resim seçebilme imkanınız bulunmaktadır. Bu durum gayet yeterli olacağını sanıyorum.

Sizlerde aşağıda bulunan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazarak bizlerle paylaşabilir ve tavsiye ettiğiniz siteler varsa tavsiyede bulunabilirsiniz. Ayrıca bizleri facebook ve twitter hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Keşfetmeye Devam Edin

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler