EYT Kıdem Tazminatı Kredisi Hangi Banka Veriyor?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesini içeren 7438 Sayılı Kanun resmi gazetede yayınlanması ile birlikte milyonlarca kişi emeklilik başvurularını gerçekleştirdi. Bu kanun kapsamında sigortalı çalışanlar ve EYT yasası ile emekliliği hak eden binlerce insan var. EYT yasası ile birlikte emeklilik nedeni ile işten çıkacak çalışanlar için devlet işverenlere KGF desteği kredi veriyor. Bu kredi sayesinde işverenler, işten çıkacak çalışanlar için kıdem tazminatı ödemelerinde kolaylık sağlayabilecekler. İşverenler için bu krediye başvuru için bazı şartlar ve hükümler var. Bunları aşağıda detaylıca inceleyebilirsiniz.

EYT Kıdem Tazminatı KGF Şartları ve Hükümler

EYT kıdem tazminatı kredisi olarak adlandırılan bu kredi, Kredi Garanti Fonu desteği ile veriliyor. Toplamda 50 milyar lirayı bulması beklenen krediden yararlanmak için işverenlerin anlaşmalı bankalara başvurmaları gerekiyor. Kredi başvurusunda bulunmak için;

– Kredi desteği sadece çalışana yapılacak kıdem tazminatı ödemelerinde kullanılmalıdır.

– Kredinin ilk 6 ayı ödemesiz dönem olmak üzere toplam vade süresi 36 ay olarak uygulanacak.

– Kredi için işverenin diğer yasal yükümlülükleri sağlaması, kredi puanının düşük olmaması gibi ek şartlar aranabilecektir.

Kıdem Tazminatı Kredisi Veren Bankalar

EYT kıdem tazminatı kredisi Kredi Garanti Fonu destekli olarak sağlanıyor. Ancak henüz özel bankaların dahil edileceği açıklanmadı. Şimdilik KGF destekli kredi veren bankalar ise şunlardır:

– Halk Bank
– Vakıf Bank
– Ziraat Bankası

EYT Kıdem Tazminatı Kredisi Ne Zaman Verilecek?

KGF kredisi EYT başvuruları devlet bankalarında başladı. EYT kıdem tazminatı devlet desteği kapsamında sunulan krediden yararlanmak için yukarıda belirtilen bankalardan birisine başvuruların yapılması gerekiyor. Eğer işverenler krediyi almak için gerekli şartları ve diğer mali yükümlülükleri sağlıyorsa kredi sürecini bir an önce başlatabilirler.

Bu yazıda EYT kıdem tazminatı kredisi veren bankaların hangileri olduğu, kredi şartları ve konu hakkında tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. EYT yasası kapsamında emeklilik nedeni ile işten çıkacaklar için büyük bir fırsat olan kredi ile işverenlere kolaylık sağlanmış olacak.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler