Evde Hastası Olana Aylık 4.336 TL Sosyal Yardım Veriliyor! İşte Detaylar…

Evde bakım parası, ihtiyaç sahibi olan ve evde yatalak ve yardıma muhtaç hastası olan kişilere verilen bir sosyal yardımdır. Bu para hasta olana değil, hastayla ilgilenene verilir ve belirli şartları sağlamak gereklidir. Başvuru yapacak kişinin evde bakıma muhtaç olan kişinin öz veya üvey çocukları, kardeşi, kardeşinin ailesi, anne ve babası, halası, amcası, teyzesi ve bu akrabaların çocukları olması gerekir. Bu yardım temel ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamayan, tuvalete tek başına gidemeyen, yemeğini kendi başına yiyemeyen engelli ve yaşlılara bakan kişilere verilir. Ayrıca başvuran kişilerin aylık gelirlerinin yukarıda belirtilen sınırın altında olması gereklidir.

Başvuru yapacak kişilerin, istenen evraklarla birlikte ikamet ettikleri yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gitmeleri gereklidir. Başvuru yapılırken, evde bakım maaşı talep formu, bakıma muhtaç kişinin, ona bakacak kişinin ve hane halkının kimlik belgeleri, bakıma muhtaç kişinin engel durumunu belirten sağlık raporu, başvuru sahibine ait 2 adet vesikalık fotoğraf, hane halkının mal durumlarını gösterir belge ve gelir testi belgesi teslim edilmelidir.

2023 yılı için belirlenen evde bakım parası miktarı 4.336 TL olup, ödeme günleri her ayın 15’i ile 31’i arasındadır. Ödemeler PTT şubeleri aracılığıyla yapılır ve başvuru sonucu hem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden hem de e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.

Sosyal yardımlar, ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak planlanır. Devletin sağladığı imkanlar sayesinde vatandaşlar belirli şartları sağladıkları takdirde farklı ihtiyaçları için sosyal yardım alabilmektedirler. Evde bakım parası, ihtiyaç sahibi kişilere evde bakım için yardımcı olmaktadır. Başvuru yapacak kişilerin gerekli belgeleri tamamlaması ve şartları sağlaması durumunda bu yardımdan faydalanabilirler.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler