7440 Sayılı Kanun Yapılandırma Başvuru ve İlk Taksit Süresi Uzatıldı

Borcunuzu Yapılandırmayı Unutmayın! Başvuru Süresi Uzatıldı

Kanun hükümlerine göre yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 31.05.2023 Çarşamba günü sonuna kadar ilgili kuruma/müdürlüğe başvuruda bulunmaları gerekiyordu. Ancak 26 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile başvuru süresi ve ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatıldı.

Buna göre, borcunu yapılandırmak isteyenlerden halen başvuru yapmamış olanlar 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü sonuna kadar (30 Haziran 2023 Cuma günü Kurban Bayramı tatiline denk gelmektedir) başvuru yapabilecek. Aynı şekilde peşin ödeme yapacak olanlar hesaplanan borcun tamamını, taksitle ödeme yolunu seçenler de ilk taksiti 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sonuna kadar ödeyebilecek.

Diğer taksitlerin ödeme süreleri ise değişmedi. 7440 sayılı Kanun borç yapılandırması hakkında ayrıntılı bilgilere https://www.isvesosyalguvenlik.com/kategori/7440-sayili-kanun-yapilandirma/ sayfasından ulaşabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın yayımladığı duyuruya göre, 7440 sayılı Kanun kapsamındaki kurum alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin başvuru ve ilk taksit ödeme süresinin uzatılması hakkında yapılan açıklamada, başvuru süresinin 3 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldığı belirtilmiştir. Peşin ve ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Diğer taksit ödeme sürelerinde herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.

Bu bilgiler doğrultusunda, borcunuz varsa ve yapılandırmak istiyorsanız 3 Temmuz 2023 tarihine kadar başvurmanız gerekmektedir. İlk taksiti peşin ödeyecekseniz 31 Temmuz 2023 tarihine kadar tamamını ödeyebilirsiniz. Taksitli ödeme seçeneği tercih edenlerin ise ilk taksitini aynı tarihe kadar ödemesi gerekmektedir. Bu fırsatı kaçırmamak için hemen borçlarınızı yapılandırın ve ödemelerinizi kolaylaştırın.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler