IMEI Nedir, Nasıl Öğrenilir ?

Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile birlikte haliyle teknolojik aletleri ve araçların kullanım oranları da bir hayli çoğalmış durumdadır. Bu yazımızda da imei nedir sorusunun cevabını açıkladıktan sonra imei numarası öğrenme işleminin adımlarını da göstererek bilgi akışını sağlayacağız. Dilerseniz lafı daha da uzatmadan cihazlarımızın olmazsa olmazı imei bilgisine geçiş yaparak bizleri nelerin beklediğine göz atabiliriz.

 

IMEI Nedir ?

Dünya üzerinde üretilen her telefon, tablet, modem gibi cihazlar bir imei numarasına sahiptir. Bunu tanımlama olarak cihazın ana numarası diyebiliriz ki telefonunuz veya tabletiniz bu imei numarası ile sorguya girmektedir.

IMEI numarası (The International Mobile Equipment Identity) cihazlar üzerinden maallesef çalınarak başka bir kaçak cihaza klonlanabiliyor, bu yüzden güvenliğiniz için imei numaranızı asla bir yerde paylaşmamanız gerekmektedir. Imei numarası ile cihazlarınızın nerede üretildiği, hangi marka ve model olduğu gibi birçok şeye erişim sağlayabilme özelliğine sahip oluyorsunuz. İkinci el bir cihaz alırken de mutlaka imei sorgulama yaparak telefonun orjinal veya kaçak olduğunu da kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz.

IMEİ Numarası Nasıl Öğrenilir ?

Elinizde bir telefon var diyelim ve imei sorgulama yapmak istiyorsunuz, bunu nasıl yaparım diye düşünmenize hiç gerek yok çünkü çok basit bir işlem ile öğrenebilirsiniz.

  • Telefonun Arama bölümüne giriş yapıyoruz.
  • Arama bölümünden *#06# tuşluyoruz ve ara diyoruz.
  • 1-2 saniye bekleme sonucunda karşınıza çıkan görselde imei numaranız gözükecektir.

Bu işlemler ile birlikte çok kolay bir şekilde imei sorgulama işlemi yapabiliyorsunuz. Android veya ios işletim sistemi fark etmeksizin bunu kullanabilme imkanınız bulunmaktadır.

Genel olarak cihazların arka kapak kısımlarında bazı marka ve modellerde imei numarası gözükmektedir fakat dediğimiz gibi her cihazda bu durum gözükmemektedir. Eğer imei numarasını nasıl sorgulama yaparım diye sorarsanız da e-devlet üzerinden imei yazarak cihazınızın imei numarasının kopya veya orjinal olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

IMEI Numarası Nasıl ve Kaç Haneli Olur ?

IMEI numaraları eski ve yeni nesil telefonlar olarak fark göstermektedir. Eski tarihte üretilen telefonlar genel olarak 15 haneli bir sayıdan oluşurken yeni üretilen telefon modellerinde genel olarak 16 haneli bir imei numarası gözükmektedir. Bu duruma istinaden birçok modelde de 14 haneli imei numaralarının olduğunu da söylemeliyim.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler