İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında Çalışanlara Ne Kadar Ücret Ödeniyor ?

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında Çalışan İşçinin Hakları ve Yükümlülükleri

İŞKUR’un işbaşı eğitim programı, işsizlerin iş hayatına atılımlarında önemli bir adımdır. Peki, işbaşı eğitim programı kapsamında çalışan işçilerin hakları ve yükümlülükleri nelerdir? İşbaşı eğitim programı kapsamında işçiler dinlenme (mola) süreleri hariç günde 5 saatten az, 8 saatten fazla ve haftada da 45 saatten ve 6 günden fazla çalıştırılamıyor. Bu sürelerden fazla çalıştırılmaları yasak. Haftanın kalan bir gününde de işçiye haftalık izin kullandırılıyor.

İşbaşı eğitim programında çalışanlara, İŞKUR Yönetim Kurulunun belirlediği tutar üzerinden ücret ödeniyor. İşveren değil İŞKUR, doğrudan işçiye bu ödemeyi yapıyor. Yönetmelikte çalışanlara ödenecek ücret tutarı, İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan bir açıklamayla, işbaşı eğitim programı kapsamında çalışanlara ödenen günlük ücret artırılarak 327,18 liraya çıkarıldı.

İŞKUR Programları Kapsamında Çalışan Başka İşe Girerse Ceza Alır mı?

İŞKUR Programları kapsamında çalışanların başka bir işte çalışması hukuken yasaklanmıştır. İŞKUR kapsamındaki diğer programlara katılan kişiler, işbaşı eğitim programında çalışıyor olsalar bile, hiçbir şekilde başka bir işte çalışamazlar. Bu durumda, İŞKUR tarafından bu kişilere verilen ödemeler kesilir ve ilgili yasal işlemler başlatılır.

İŞKUR TYP Kapsamında İşe Girme ve Çalışma Şartları

İŞKUR TYP programı, 18-29 yaş arasındaki gençlerin iş hayatına atılması amacıyla oluşturulmuştur. Bu program kapsamında işe alınan gençler, asgari ücretin bir miktar altında bir ücretle çalışırlar. İşverenler, İŞKUR’a belirli bir miktar ödeme yaparlar. Bu ödeme, işverenin işçiye ödeyeceği ücretin bir kısmını karşılamak için kullanılır.

İŞKUR Toplum Yararına Programdan Yararlanmada Gelir Durumu Şartı

İŞKUR Toplum Yararına Programından yararlanmak için, başvuru yapan kişilerin gelir durumları belirli bir seviyenin altında olmalıdır. Bu seviye, her yıl yeniden belirlenir ve İŞKUR tarafından açıklanır. Program kapsamında çalışan kişilere, asgari ücretin bir miktarı kadar bir ücret ödenir. Bu programda çalışan kişiler, belirli bir süre boyunca farklı alanlarda görev alarak ücret kazanırlar.

Sonuç olarak, İŞKUR programları kapsamında çalışanlar, belirli koşullar ve kurallar çerçevesinde çalışırlar. İşverenler, İŞKUR’un belirlediği ücret tutarını doğrudan işçilere öderler. İŞKUR’un programları, işsizlerin iş hayatına atılımlarında önemli bir adımdır ve gençlerin iş hayatına atılmasını sağlar. Ancak, program kapsamında çalışan kişilerin başka bir işte çalışmaları yasaklanmıştır ve bu kurallara uymayanlar ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilirler.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler