SGK İşlem Yapıldı Ne Demek?

SGK İşlem Yapıldı Ne Demek? Bu soru Sosyal Güvenlik Kurumu’nun DYS evrak takip sistemi üzerinden emeklilik başvurusunda bulunan kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Bu yazıda, SGK evrak işleme alındı ne demek sorusunun yanıtını bulabileceksiniz.

EYT kapsamında ya da normal emeklilik sürecinde başvurunuzu yaptıktan sonra ilk olarak evraklarınız kayıt altına alınır. Daha sonra başvurunuzun tamamlanabilmesi için gerekli olan işlemler SGK tarafından yapılır. Bu işlemler sonucu ise SGK işlem yapıldı şeklinde sonuç alırsınız. Bu sonucu aldığınızda emeklilik talebinizle ilgili işlemin yapıldığı ve sonuçlanmak üzere olduğunu anlamalısınız. Artık yapmanız gereken, süreci takip etmek için DYS evrak takip sistemini değil, E-devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Aylık bilgisi menülerini kullanmaktır.

Eğer emeklilik talebiniz onaylandıysa, maaş alabileceğiniz kadar günlük ödeme de yapılmaktadır. SGK günlük ödeme sorgulama sayfasından günlük ödeme miktarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca, E-devlet üzerinden SSK için 4a Aylık Bilgisi, Bağkur için 4/b Aylık Bilgisi menülerine girerek emekli maaşınızın ne kadar olduğunu, hangi tarih itibariyle başladığını ve ne kadar alabileceğinizi sorgulayabilirsiniz.

SGK emeklilik işlemleri genellikle 1-1,5 ay arasında tamamlanmaktadır. Ancak iş yoğunluğuna göre bu süre değişiklik gösterebilir. Emeklilik onayınızın ne zaman verileceğini öğrenmek için aylık bilgi bölümlerini kontrol etmelisiniz. Tahsis numaranız varsa ve emekli aylık başlangıç tarihi görünüyorsa emekli olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, SGK İşlem Yapıldı Ne Demek sorusuna yanıt verdiğimiz bu yazımızda emeklilik başvurularınızın durumunu E-devlet üzerinden kolaylıkla takip edebileceğinizi vurgulamak istiyoruz.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler