Kredi Kartıyla Bağ-Kur Ödeme Yöntemleri

Kredi Kartıyla Bağ-Kur Ödemesi Nasıl Yapılır?

Kredi kartları hayatımızı kolaylaştıran, oturduğumuz yerden birçok işlemi yapmamıza olanak sağlayan bir ödeme yöntemidir. Özellikle çalışan kişiler için fatura ve ödemeleri kredi kartı ile kısa zaman içerisinde gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Hali hazırda kredi kartıyla ödenebilen borçlar arasında Bağ-Kur ödemeleri de yer almaktadır. Kredi kartıyla Bağ-Kur ödemesi için öncelikli olarak kişilerin Bağ-kur borçlarını sorgulamaları gerekmektedir.

Bağ-Kur Borcu Nasıl Sorgulanır?

Kişilerin kredi kartıyla Bağ-kur borcunu ödemeden önce, Bağ-kur borcunu sorgulamaları gerekmektedir. Bağ-kur borcu iki adımda sorgulanabilmektedir.

  1. E-devlet sistemine girebilmek için, mutlaka e-devlet şifresine sahip olmak gerekir. Daha önce e-devlet şifresi almayan kişiler PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında şifre alabileceklerdir.
    • TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile E-devlet’e giriş yapıldıktan sonra, arama kısmına “4b borç durumu” yazılarak Bağ-kur borç durumu sorgulanabilmektedir.
  2. Bağ-kur borç durumunu sorgulayabilmek için izlenmesi gereken 2. Adım ise telefon ile olacaktır. Bağ-kur borcu Alo 170 numarası üzerinden yapılmaktadır. Alo 170 hattı üzerinden müşteri temsilcisi ile yapılacak görüşmede kişilerin kimlik bilgileri ve anne kızlık soyadı gibi özel bilgiler mutlaka sorulmakta ve bu doğrultuda kişilerin Bağ-kur borç bilgileri paylaşılmaktadır.

Kredi Kartıyla Bağ-Kur Ödeme Yöntemleri

Kredi kartıyla Bağ-kur borcu ödemek için çeşitli ödeme kanalları bulunmaktadır.

  • Sgk Online Tahsilât yöntemi

Kredi kartıyla Bağ-kur borcunu Sgk Online tahsilât ile ödemek isteyen kişilerin izleyeceği adımlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Internet tarayıcısına https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat yazarak online tahsilat sitesine giriş yapabilirsiniz.
  2. Açılan sayfada öncelikli olarak e-devlet şifresi ile giriş yapılarak, kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirilmiş olmalıdır.
  3. Karşınıza çıkan sayfada sorgu türü üzerinden “4B sigortalı tahsilât” adımı seçilmelidir.
  4. Açılan yeni sayfada ödeme yapılacak borcun türü seçilerek, sayfanın en altında yer alan “borç sorgula” işareti tıklanarak bağ-kur borcunuzu öğrenebilirsiniz.
  5. Son adımda ise Bağ-kur borcunuzu dilerseniz kredi kartı ile dilerseniz de herhangi bir banka kartı ile ödemeniz mümkün olacaktır.

Bağ-kur borcu ödemek için bir diğer yöntem ise anlaşmalı bankaların internet siteleri ve mobil bankacılık uygulamaları olacaktır. Dilerseniz bankanızın internet sayfası üzerinden, dilerseniz de bankanızın mobil uygulamasına giderek kredi kartı ile kolay ve hızlı bir şekilde Bağ-kur borcu ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Olumsuz Durumlar

Bağ-kur borcunu kredi kartıyla hızlı bir şekilde ödeyebilmeniz için yukarıda alternatif adımlar belirtilmiştir. Ancak Bağ-kur borcu ödenmediği durumda karşılaşacağınız olumsuz durumları da bilmeniz gerekmektedir.

  • Geciken ve ödenmeyen Bağ-kur borcu sonucunda her geçen gün faiz ile birlikte borç miktarı artmaktadır.
  • Bağ-kur borcunuzun 60 günden fazla ödenmemesi durumunda sağlık hizmetlerinden yararlanmanız mümkün olmayacaktır.

Geçmiş Bağ-kur borcu bulunan kişilerin yapılandırmaya giderek Bağ-kur borçlarını ödemeleri mümkündür.

Bağ-kur borcu ödeme >>>>

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler