Host/Hostes Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır?

Host/Hostes Mesleği: Giriş ve Eğitim Gereklilikleri, Görevleri ve Maaşları

Son zamanlarda en popüler meslekler arasına giren hosteslik, gökyüzüne yolculuk tutkunu olanların tercihi haline gelmiştir. İyi bir hostes olmak için sahip olmanız gereken temel özelliklerden sınavlara kadar birçok konuda detaylı bilgi veriyoruz.

Hostes Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Hostes/host ve kabin memuru olarak da bilinen meslekte, yolcuların rahatı ve güvenliğiyle ilgilenirsiniz. Yolcularla yüz yüze iletişim halindeyken, onları bilgilendirmek ve seyahatleri sırasında yardımcı olmak da görevleriniz arasındadır.

Hostes olmak için genel şartlar şunlardır:

– Minimum lise mezunu olmak: Lisans mezunu olmanız tercih sebebidir.
– Yabancı dil bilgisi: İyi derecede İngilizce bilmeniz tercih sebebidir.
– Adli sicil kaydı: Taksirli suçlar hariç suç işlememiş olmanız gerekiyor. Adli sicil kaydınızın temiz olması gerekiyor.
– Boy ve kilo: Bayanlarda 160-180 cm arası, erkeklerde 170-180 cm arası boy olmalısınız. Kilonuz boyunuza orantılı olmalıdır.
– Sağlık kuralları: Hosteslik yapacağınız hava yolu şirketinin belirlediği sağlık kurumundan sağlık ve fiziki yeterlilik raporu almanız gerekmektedir.
– Disiplinsizlik, sicil yetersizliği ve sağlık nedeniyle daha önce bir hava yolu şirketinden ayrılmamış olmanız gerekmektedir.
– Yaş ve medeni durum: Yaş ve medeni durum gibi kriterler hava yolu şirketine göre değişiklik gösterir.

Hostesin Görevleri Nelerdir?

Hosteslerin temel görevleri şunlardır:

– Yolcuların koltuklarına yönlendirilmeleri,
– Yolculara yiyecek ve içecek servisi yapılması,
– Emniyet kartında bulunan talimatların okunması ve anlatılması,
– Yolcuların emniyet kemeri takmalarının sağlanması,
– Acil durumlarda yolculara yardımcı olunması,
– Uçaktaki düzen ve temizlik için çalışmalar yapılması,
– Yolcuların güvenli inişi için yönlendirme yapılması,
– Ve daha birçok görev.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Günümüzde, host/ hosteslik iş ilanlarına internet sayfaları üzerinden kolayca başvuru yapabilirsiniz.

Türk Hava Yolları hosteslik iş ilanları Türk Hava Yolları web sitelerinde yer alır. Adaylar, belirlenen genel ve özel şartları karşıladıklarında, Türk Hava Yolları internet sitesi üzerinden başvuru yaparlar. Başvuru onaylandığında, aday numarası ve şifre verilir. Ve böylece takip edebilirsiniz.

Hostes Olmak İçin Eğitim Gerekliliği Nedir?

Hosteslik eğitimi, üniversitelerin ilgili bölümlerinde verilir. Ayrıca özel kuruluşların da hosteslik eğitimi sunduğunu lütfen unutmayın.

Başlangıç eğitimi olarak 3 haftalık bir kurs verilir. Bu süre içinde kabin memurlarının görevleri, kabin hizmetleri, yemek servisi, yolculuk edecekleri uçakların türleri, meteoroloji, havacılık İngilizcesi, insan ilişkileri, uçuş sırasında emniyet, ilk yardım, anons ve diksiyon gibi konularda eğitim verilir.

Host ve hostesler, 5 yıl çalıştıktan sonra amir pozisyonuna yükselme şansına sahiptirler. Ayrıca hosteslik eğitimi sırasında adaylar herhangi bir ücret almazlar. Sadece öğle yemekleri ve ulaşımları karşılanır.

Hostes Maaşları Hakkında Bilgi

Host ve hostes maaşları, hava yolu şirketine göre değişiklik gösterir. Hava yolu şirketi personeline bir uçuş saati verir ve maaşlar genellikle saatlik olarak değerlendirilir.

Örnek olarak, THY hostes maaşları 21.000 TL ile 29.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi