Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak? Enflasyon Farkı Eklenecek mi? En Düşük Emekli Maaşı Ne Seviyeye Çekilecek? İşte Merakla Beklenen Konu Hakkındaki Son Gelişmeler…

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Hakkında Son Gelişmeler

Asgari ücrete yapılan zam ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da merak konusu oldu. Her yıl ocak ayında gerçekleştirilen zam ile birlikte milyonlarca emekli, emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını merak etmektedir. Peki, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne seviyeye çekilecek? Enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak mı? Gelin, konuyu detaylı bir şekilde inceleyelim.

%25’lik Zam Oranı Enflasyona Göre Artabilecek

Hakem Kurulu kararına göre ocak ayında memur ve emeklilere %25 zam yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak, %25’lik zam oranı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldı. Bu nedenle, ek bir düzenlemeye gidildi. Buna göre, 2022 yılının son 6 ayı için hesaplanan enflasyon oranı %38.57 oldu. Bu rakam, emekli maaşlarına zam olarak yansıtılacak.

Enflasyon Zammı İle Beraber Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Değişen oranlar dahilinde 2023 yılında emekli olacaklar için maaşlar şu şekilde belirlendi:

– Memur emeklilerinin maaşları 7.901 TL oldu.
– En düşük memur maaşı ise 11.848 TL oldu.

Ancak, düşük seviyede emekli maaşı alanlar için iyileştirme yapılmıştı. Bu kapsamda minimum emekli maaşı 7.500 TL’ye çekilmişti. Ayrıca, Ramazan ve Kurban Bayramları’na ödenecek olan ikramiye de 2.000 TL’ye yükseltilmiştir.

Görüşlerinizi Yelpazemiz.Net ile Paylaşın

Emekli maaşlarına yapılan zam hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Puanlama yaparak, yazımızı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca, diğer yazılarımızı inceleyerek emeklilikle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler