Bağkur Numarası Nasıl Öğrenilir? & Tek Tıkla

Bağkur Numarası Öğrenme Yöntemleri

Bağkur numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bağkur tescili yapılan sigortalılara verilen ve takip işlemlerinin bu numara üzerinden yapılmasına olanak tanıyan bir numaradır. Bağkur numaranızı öğrenmek için aşağıdaki yolları takip edebilirsiniz:

E-devlet Üzerinden Bağkur Numarası Sorgulama

Bağkur numarası sorgulama işlemini online olarak E-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin:

– E-devlet’te “Sosyal Güvenlik Kurumu-4/b Tescil Kaydı” menüsüne T.C. numaranız ve E-devlet şifrenizle giriş yapın.
– “4/b Tescil kaydı sorgulama” linkini tıkladıktan sonra T.C. numaranız ve E-devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
– Sisteme girdikten sonra “……… Sicil No için 4B Tescil Kaydı Bilgileriniz:” kısmında sicil numaranızı görüntüleyebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Merkezleri ve Alo 170 Hattıyla Bağkur Numarası Sorgulama

Bağkur numarasını öğrenmek isteyenler, Sosyal Güvenlik Merkezleri’ne giderek ya da Alo 170 hattını arayarak sorgulama yapabilirler.

Bağkur Numarası Nedir?

Bağkur numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bağkur tescil aşamasında her bir sigortalıya verilen ve takip işlemlerinin bu numara üzerinden yapılmasını sağlayan numaradır. Bağkur numarası 11 haneden oluşmaktadır. Tarım bağkur numarası genellikle 7 ile başlarken, esnaf, şirket ortaklığı ve vergi mükellefiyeti bağkur numaraları ise genellikle 0 ya da 1 ile başlamaktadır.

Bağkur Numarası Sorgulama TC ile Yapılamaz

Bağkur numarası sorgulama işlemi TC kimlik numarası ile yapılamaz. Bu işlem sadece E-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Eğer e-devlet şifreniz yoksa şifresiz sorgulama için herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi’ne gidebilir ya da Alo-170 hattını arayarak sorgulama yapabilirsiniz.

Bağ-Kur Numarası Ne Demek?

Bağkur kapsamındaki sigortalılara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen numaraya denir.

Bağ-Kur Numarası Kaç Hanelidir?

Bağkur numarası 11 haneden oluşur.

SSK’mı Bağ-Kur mu Nasıl Öğrenebilirim?

E-devlet SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Sorgulama bölümünden son prim ödemelerinizin hangi kapsamda olduğu ile ilgili sorgulama yapabilirsiniz.

Bağ-Kur Kaydım Var mı?

Bağ-kur tescil kaydınızın olup olmadığını, E-devlet sisteminde “4/b Tescil Kaydı” bölümünden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Bağkur’dan Erken Emeklilik Şartları

Bağkur’dan erken emeklilik şartlarını öğrenmek için https://sgkbilgisi.com/bagkur-emeklilik-sartlari/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler