Aile Durum Bildirimi Nasıl Yapılır? (Form Alma Doldurma Adımları)
Ülkemiz sosyal devlet anlayışı gereği zor durumda olan pek çok bireye yardım eli uzatmaktadır. Bu yardımlardan faydalanmak isteyen bireylerden de bazı belgeler istenmektedir. Aile durum bildirimi, aile yardımlarından faydalanmak isteyen kişiler için oldukça önemli. Çünkü ebeveyn ve çocuk bilgilerinin, yani kısacası aile fertlerine dair bilgilerin, açıkça yer aldığı aile durum bildirim formu; çocuk yardımlarından faydalanmak isteyenlerin mutlaka sunması gereken bir belge. Genellikle işe giriş esnasında sunulan aile bildirimi formu zaman içerisinde oluşan değişiklikler doğrultusunda yenilenebiliyor.
Aile durum bildirimi nereden alınır?
Aile durum bildirimi formu için herhangi bir kuruma gitmenize gerek yok. Bu form internette bulunabilir. Siz de aşağıdaki linkten örnek bir aile durum bildirimi formunu inceleyebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Çıktısını aldığınız formu doldurduktan sonra teslim edebilirsiniz.
Aile durum bildirimi nasıl doldurulur?
Bu formu doldurmak oldukça basit. İlk olarak formun en üstündeki “Bildirimi Verenin” bölümünü doldurmalısınız. Formun bundan sonraki kısmı, medeni hali “Evli” olan kişiler içindir. Bekar çalışanlar herhangi bir eş ya da çocuk yardımı alma durumunda olmadığı için formun devamı doldurmazlar. Evli çalışanlarınsa ilk olarak eşlerinin durumlarını bildiren kısmı doldurmaları gerekir. Burada eşin çalışıp çalışmadığına dair kutucukların bulunduğu kısım mutlaka doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Formun son aşamasındaki listeyse, çalışan kişinin bakmakla yükümlü olduğunu çocuklarının bilgilerini içermelidir. Bu kısmında en doğru şekilde doldurulması gerekir.
Aile geçim indirimi formu nereye teslim edilir?
Hazırladığınız aile bildirim formunu işe giriş evraklarınızla beraber çalıştığınız şirket ya da kuruma teslim etmeniz gerekiyor.
Aile durum bildirimi e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir mi?
e-Devlet üzerinden aile durum bildiriminde bulunmak mümkün. Fakat bu yalnızca KPHYS modülü üzerinden maaş alan kişiler için geçerli. Yani devlete bağlı kurumlarda; kadrolu memur, sözleşmeli ya da ücretli personel