EFT İptal Etme Nasıl Yapılır? Tüm Bankalarda EFT İptal Etme

EFT İptal Etme Nasıl Yapılır? Tüm Bankalarda EFT İptal Etme

Günümüzde bankalar aracılığıyla hemen hemen tüm işlemlerimizi gerçekleştirmekteyiz. EFT işlemi ise başka bir hesaba veya aynı hesaba yapılan para transfer etme işlemidir. İnternet bankacılığı sayesinde yapılan EFT işlemi, yerini yüz yüze yapılan işlemlere bırakmıştır. EFT işlemi yanlış yapılan bir durumda, EFT iptal etme işlemi oldukça önem arz etmektedir.

EFT İşlemi Nedir?

EFT işlemi, para transferi yapan hesabın, başka bir bankanın kendi hesabına veya başka hesaba yapılan işleme verilen addır. Her bankanın internet bankacılığı üzerinden EFT işlemi yapılabilir. İhtiyacınız olan şey; EFT para transferi alıcısının adı, soyadı ve 26 haneli IBAN numarası ya da hesap numarası ve son olarak şube numarasıdır.

EFT İşlem Limiti Ne Kadardır?

EFT işlemi için her bankanın farklı limitleri bulunmaktadır. Örneğin, Ziraat Bankası işletme hesapları için EFT limiti en fazla 1.500.000 TL iken en düşük EFT limiti 1 TL’dir. Ayrıca, Ziraat Mobil EFT limitleri ise müşterilerin karşısına çıkmaktadır.

EFT Saatleri Nelerdir?

EFT işlem saatleri bankadan bankaya değişmekle beraber genel itibari ile benzer saatlerdir. Bireysel müşterileri adına tekli EFT işlemleri için saatler genellikle 08.30 – 17.00 arasında olurken, çoklu para aktarma ve EFT işlemleri için 08.30 – 16.30 saatleri arasındadır. Bu saatler dışında yapacağınız EFT işlemleri sonraki iş gününde işleme alınmaktadır.

EFT İşlemi Nasıl İptal Edilir?

EFT işlemi için iptal işlemi gerçekleştirmek oldukça önemlidir. EFT işleminin yanlış yapılması durumunda, işlemin iptal edilmesi şarttır. İşlem saatleri dışında verilen EFT talimatı provizyondaki işlem olduğu için iptal edilebilir. Ancak, işlem gerçekleştikten sonra EFT iptal etme oldukça zor bir süreçtir. İlgili bankaya başvurarak sorunu çözmek gerekmektedir.

EFT ve Havale Arasındaki Fark Nedir?

EFT işlemleri farklı bankalar arasında gerçekleşirken havale işlemleri aynı banka bünyesinde gerçekleşir. Havale işlemleri arasında en hızlı gerç

Yorum yapın

tokat haber - tokatgazetesi
meritking madridbet kingroyal giriş kingroyal meritking giriş deneme bonusu veren siteler